behandeling

Ik werk altijd met een behandelplan. Een behandelplan bestaat uit een fysiotherapie behandeling voor uw paard, huiswerkoefeningen en een trainingsadvies. Houd er rekening mee dat het paard tot 3 dagen na de behandeling een aangepast trainingsschema mee krijgt. 

Ik heb verschillende mogelijkheden om het paard te behandelen.

Massage
Massage is een manuele vaardigheid gericht op de spieren, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende technieken. Ik kan het volgende bereiken door middel van massage;

  • pijndemping
  • verbeteren van de doorbloeding
  • het normaliseren van spierspanning
  • totale ontspanning van het paard
  • Verbeteren van lymfe afvoer
  • verkleving van bindweefsel en/of oude littekens losmaken

Massage gun
Ik heb de beschikking over een massage gun. Hiermee kan ik dezelfde effecten bereiken als met massage, maar met een wat diepere inwerking. Over het algemeen accepteren paarden deze massage gun heel goed.

Mobilisaties
Ik maak gebruik van manuele mobiliserende technieken. Mobiliseren wil zeggen; het vergroten van de bewegingsmogelijkheden in gewrichten. Ik richt me daarbij ook op de gewrichten tussen de wervels in de wervelkolom. Deze wervels moeten ten opzichte van elkaar kunnen bewegen.

Fascia tool
Voor het losmaken van fasciale structuren maak ik gebruik van een fascia tool. Fascie is een vorm van bindweefsel die het hele lichaam met elkaar verbindt. Een verstrakte fascie kan een gevolg, maar ook een oorzaak zijn voor verminderde beweeglijkheid van meerdere weefsels van het paardenlichaam. Ik spoor de verstrakking op, behandel de fascie en het lichaam herstelt de beweeglijkheid. 

Bodywork en Stretches
Dit zijn rek en strekoefeningen gericht op het verkrijgen van maximale beweeglijkheid in de wervelkolom. En op het bereiken van optimale spierlengte. Hierdoor wordt het paard links en rechts gelijker en is daardoor makkelijker recht te richten.
Deze oefeningen kunnen in stilstand, maar ook in beweging worden uitgevoerd.

Fysiotechniek
De meest bekende voorbeelden van deze fysiotechnische applicaties zijn warmte en koude. Maar ook magneetveld-therapie en laser. Indien deze behandelvorm gewenst is, zal ik u adviseren hoe u uw paard hiermee kunt behandelen.


AP Dierfysiotherapie
Geelster 100
7577 GD Oldenzaal

06-13605995
info@apdierfysiotherapie.nl

Contact ons

Erg vakkundig

Vakkundig. Vriendelijk. Recht door zee.

Aanrader

Ik raad alle paarden Anne Pross dierfysiotherapie aan. :)

Goede fysio

Dikke aanrader om je paard door haar na te laten kijken en te laten behandelen.

Vriendelijke fysio

Neemt de tijd en luistert naar je verhaal.

Echt een topper!

2 weken terug heeft mijn merrie een behandeling van Anne gehad en ze is nu lekker los en veel fijner te rijden.

4.80/5