dry needling

Dry-needling behoort niet standaard tot de behandelmogelijkheden van een dierenfysiotherapeut. Ik heb hiervoor een extra opleiding gevolgd bij Andrea Schachinger.

Dry Needling is een techniek waarbij myofasciale triggerpoints (knopen) in de spieren van het paard worden behandeld met een 'droge naald'. Dit wil zeggen dat er geen vloeistof aan te pas komt.

Er wordt gebruikt gemaakt van acupunctuur naalden. Dit is ook de enigste overeenkomst met acupunctuur. De theorie achter beide behandelwijzen is totaal verschillend.

Bij dry-needling wordt een trigger-point in een spier aangeprikt waardoor deze uit elkaar valt. Omdat de paardenhuid hooggevoelig is, is het belangrijk een goede priktechniek te hanteren. Bij paarden die de dry-needling methode niet tolereren, kies ik voor massage. Als het paard dan beter ontspant kan ik vaak alsnog dry-needling toepassen.

Ik gebruik dry-needling als aanvulling op mijn behandeling. Het combineren van dierfysiotherapie en dry-needling zorgt ervoor dat mijn totale behandeling meer effect zal hebben en ik meer kan bereiken in een korter tijdsbestek.


AP Dierfysiotherapie
Geelster 100
7577 GD Oldenzaal

06-13605995
info@apdierfysiotherapie.nl

Contact ons

Erg vakkundig

Vakkundig. Vriendelijk. Recht door zee.

Aanrader

Ik raad alle paarden Anne Pross dierfysiotherapie aan. :)

Goede fysio

Dikke aanrader om je paard door haar na te laten kijken en te laten behandelen.

Vriendelijke fysio

Neemt de tijd en luistert naar je verhaal.

Echt een topper!

2 weken terug heeft mijn merrie een behandeling van Anne gehad en ze is nu lekker los en veel fijner te rijden.

4.80/5